Erectieproblemen oorzaak

Erectieproblemen in het kort: 

  • 1 op de 10 mannen heeft regelmatig last van erectieproblemen.
  • Naarmate de leeftijd toeneemt, neemt ook de kans op erectieproblemen toe.
  • Tijdens een erectie spelen gevoelens, gedachten, zenuwen, bloedtoevoer en hormonen allemaal een rol.

Als u last heeft van een erectie die minder is of helemaal niet komt, ga dan vooral naar een huisartsNeem eventueel uw partner mee.

Slechte sex vanwege erectiestoornis

Het niet meer stijf worden van de penis tijdens het vrijen of andere situaties is zeer vervelend maar niet per definitie gelijk een groot probleem zolang het opgelost wordt. Maar u kunt zich onzeker gaan voelen tijdens seksueel contact en hierdoor in een vicieuze cirkel terecht komen. Hoe vaker het niet lukt, hoe vaker u bang bent/denkt dat het niet gaat lukken en op die manier wordt het alleen maar erger.

Erectieproblemen is een veel voorkomend iets. 1 op de 10 mannen heeft hier last van en natuurlijk zijn deze cijfers hoger voor oudere mensen.

Er zijn veel factoren die invloed hebben op de erectie, de ervaring en de duur van de erectie. Voorbeelden van deze factoren zijn: Gedachte, gevoelens, hormonen, zenuwen en bloedvaten. Tijdens seksuele handelingen/opwinding sturen de hersenen door middel van zenuwbanen prikkels naar de bloedvaten van onder andere de penis. Hierdoor wordt de bloedtoevoer vergroot en wordt de penis stijf.

 

Oorzaken van erectieproblemen

Erectieproblemen hebben verschillende achtergronden met verschillende mogelijkheden om het aan te pakken. Denk altijd rustig na wel het beste bij u past.

Leeftijd is een van de meest belangrijke factoren. Der mate u ouder wordt neemt het erectievermogen af. Ook zijn gedachten en gevoelens belangrijke oorzaken: Stress, somberheid, depressie, onzekerheid, verdriet, relatieproblemen, ernstige gebeurtenissen. Onderling kan een verschil in verwachtingen wat betreft bed prestaties de boosdoener zijn. Hieronder verschillende redenen op een rijtje:

o  Verschillend libido.

o  Te hoge verwachting over seksuele prestaties.

o  Niet genoeg inlevingsvermogen en/of fantasie.

o  Niet genoeg stimulans om opgewonden te raken.

Lichamelijke oorzaken, die een direct invloed hebben op uw fysieke gesteldheid zoals overgewicht of hart- en vaatziekte kunnen ook erectiestoornissen tot gevolg hebben. In deze situaties heeft u meestal al een behandelend arts, raadpleeg vooral deze voor een oplossing. Bijwerkingen van medicijnen, ook hier heeft u meestal al een behandelend arts. Raadpleeg deze alvorens u zelf nieuwe stappen onderneemt. En als laatste maar misschien het meest invloedrijk voor de grote groep, de leefstijl die u erop na houdt.

o  Weinig sport en/ of lichaamsbeweging

o  Roken

o  Drink gedrag

Als u herkenbare dingen vindt in de bovenstaande punten is de kans groter dat het hierdoor komt. Met een combinatie van het bovenstaande is de kans nog groter.

Comments are closed.